Hästar på vift i årets notis 2012

Finns de? Var finns de inte? Jonas Almkvist på Gefle dagblad var hästarna tidigt på spåren och vinner Årets notis 2012 för sin text ”Fem hästar på vift i Stigslund”.

Juryns motivering lyder:

Jonas Almkvist kombinerar skickligt relevant information med stillsam humor och avrundar med en retro-ordvits. En notis som lyckas skapa en stämning av sävlig småstadssommar på bara 184 tecken. 

Förutom äran består priset som vanligt av en donation till Reportrar utan gränser på lika många kronor som texten är kort.

Läs notisen här.

JonasAlmkvist

Hallå där Jonas Almkvist på Gefle Dagblad, som med sina tre meningar om hästar på rymmen har vunnit Årets notis 2012.

Är dina notiser alltid lika spexiga?
– Nej, jag försöker att vara seriös också. Men det är skönt när det kommer en sådan här händelse, då finns det ingen anledning att vara gravallvarlig. Jag tycker om att skriva humoristiskt.

Hur blev notisen till?
– Jag vill minnas att jag fick det på mitt bord direkt på morgonen. Cirkusen släpper ut hästarna med flit, så jag tyckte knappt det var värt att ge dem något utrymme. Då klämde jag till med något skoj istället, för att få ut något av det.

Vad har du för relation till notiser?
– Jag älskar dem! De är lite av min passion. Och jag älskar att skriva notiser. Jag var så dålig på det i början, så det har varit skönt att få skriva massor och öva upp mina färdigheter.

Kan du bjuda på ett notis-tips?
– Jag försöker alltid få till en knorr på slutet. Bara in med lite info och knorra sedan till det. Och ordbajsa som en dåre och skala sedan av.

Kommer vinsten ge dig en skjuts i karriären?
– Vi får väl se. Jag slutar här på Gefle Dagblad på fredag, så om någon behöver en notisskrivare vet de att jag har mina kvaliteter. Det här är en stor dag i min karriär!

Text: Nina Lind/Lundagård

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: