Årets notis

Bra notiser är journalistikens kött, sås och potatis. Det är utgångspunkten för tävlingen Årets notis. Men utan högklassiga nomineringar ingen högklassig vinnare!

Varje gång du ser en bra notis, skriv något om den på Twitter och tagga inlägget med #aretsnotis eller @aretsnotis

Alternativt kan du blogga om notisen, och länka till den här bloggen. Går det inte att länka eller om den enbart finns i tryckt format – ta en skärmdump eller scanna och lägg upp bilderna exempelvis på http://www.picturish.com och länka eller twittra. Det går även bra att skicka snigelpost till Andreas Ekström, Sydsvenskan, 205 05 Malmö.

För att notisen ska kvalificera som en notis finns följande regel: Inlägget får vara maximalt 999 tecken långt, exklusive rubrik och eventuell byline.

När nätterna sedan börjar blir långa och mörkret faller på, samlas juryn och bedömer vilka av årets alla notiser som bör premieras.

Tävlingen innefattar hela kalenderåret, och ambitionen är att priset ska delas ut på nyårsdagen. Förstapris är en gåva till välgörande ändamål som i värde motsvarar lika många kronor som det vinnande bidraget är tecken långt. (Något diplom föräras vinnaren icke. Vederbörande anmodas att printa en skärmdump, helt i linje med prisets blygsamma natur.)

I juryn ingår:

Anders Frick (ordförande)

Joakim Palmkvist

Anders Goliger

Eva-Britt Andersson

Kjell Häglund

Julia Skott

Nina Svanberg

Med på ett administrerande hörn finns medgrundaren Andreas Ekström, som var juryordförande det första året. Sajtnamnet aretsnotis.se har fixats och sponsrats av Joakim Jardenberg.

Annons

One Response to Årets notis

  1. […] priset Årets notis 2010 för sin text Macho med Morberg, publicerad i Sydsvenskan den 14 juli. Juryns motivering lyder som […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: